Marine-echtpaar aangeklaagd wegens verkoop van 9.000 gestolen identiteiten voor Bitcoin

Het stel zou hun posities bij de Amerikaanse marine hebben gebruikt om de persoonlijke gegevens van 9.000 mensen te stelen en te verkopen.

Een echtpaar uit Californië is in staat van beschuldiging

Een echtpaar uit Californië is in staat van beschuldiging gesteld omdat zij hun militaire status zouden hebben gebruikt om de persoonlijke gegevens van meer dan 9000 mensen te stelen.

Volgens een verslag van NBC Los Angeles op woensdag, gebruikten Natasha Chalk en haar man Marquis Hooper hun posities in de Amerikaanse marine om toegang te krijgen tot de gecompromitteerde identiteiten en deze vervolgens te verkopen voor een totaal van ongeveer 160.000 dollar in bitcoin (BTC, +3,92%).

Aanklagers beweren dat het echtpaar van plan was om de gestolen persoonlijke informatie te gebruiken voor misdrijven die verband houden met identiteitsdiefstal.

Hooper, die destijds in Japan gestationeerd was, was onderofficier bij de Zevende Vloot van de marine, terwijl Chalk reservist bij de marine was, gestationeerd in Naval Air Station Lemoore, Californië. Vorige week werd het echtpaar aangeklaagd wegens samenzwering om draadfraude te plegen, draadfraude en verzwarende identiteitsdiefstal.

In augustus 2018 kwam Hooper in contact met een bedrijf dat de persoonlijke gegevens van miljoenen mensen opsloeg en beweerde achtergrondcontroles uit te voeren namens de Zevende Vloot van de Amerikaanse marine.

Er wordt echter beweerd dat Hooper zijn vrouw en anderen

Er wordt echter beweerd dat Hooper zijn vrouw en anderen, die niet bij naam werden genoemd, toegang gaf tot de database-account. In de loop van twee en een halve maand heeft het echtpaar opzoekingen verricht op duizenden personen.

De illegaal verkregen persoonsgegevens werden uiteindelijk gebruikt voor identiteitsdiefstal door de ontvangers, aldus de aanklachten.

De advocaat van het koppel, Michael McKneely, voerde aan dat het koppel gebruik maakte van „commercieel beschikbare databases“ die door gewone mensen worden gebruikt en voegde er ook aan toe dat de actie van het koppel „duidelijk deel uitmaakte van de reikwijdte van hun werk“.

Aanklagers halen het geval aan van een man uit Arizona die geld van een bankrekening probeerde te halen met behulp van een vals rijbewijs dat Hooper in de database zou hebben gevonden.

Chalk werd op maandag aangehouden, terwijl Hooper op dinsdag werd gearresteerd. Het tweetal riskeert een gevangenisstraf van maximaal 20 jaar, aldus het rapport.