Jihan Wu får den juridiske overtaket i den pågående maktkampen for Bitmain – en rapport av Saumil Kohli

Kampen om Bitmains ledelse fortsetter mellom de to medstifterne, og Jihan Wu har fått en lovlig overtakelse i den siste kjennelsen.

Jihan Wu får den juridiske overtaket i den pågående maktkampen for Bitmain – en rapport av Saumil Kohli.

Kampen om Bitmains ledelse fortsetter mellom de to medstifterne, og Jihan Wu har fått en lovlig overtakelse i den siste kjennelsen

Medstifterne av kryptomaskinprodusenten gigant, Bitcoin Future, har blitt låst i en kamp om kontroll de siste månedene. Medstifterne Jihan Wu og Micree Zhan har vært uenige siden oktober i fjor da Wu avsatte Zhan. Zhan fikk imidlertid tilbake kontrollen over selskapet tidligere i år, men kampen ser ut til å være langt fra over. I løpet av en begivenhetssak er Zhan blitt fratatt stillingen for det kinesiske selskapets juridiske representant og administrerende direktør. Imidlertid er han fortsatt daglig leder for Bitmain.

Jihan Wu er nå den juridiske representanten for Beijing Bitmain

I følge Kinas virksomhetsregistreringsoppføring som ble oppdatert i går, har Jihan Wu igjen fått sin stilling og blitt juridisk representant og administrerende direktør for Beijing Bitmain Technology, den operative enheten til Bitmain. Jihan Wu bekreftet statusoppdateringen i en kunngjøring publisert på WeChat-kontoen til Bitmains AntMiner-merke. Han la til at Bitmains respekt for Zhan forblir på plass til tross for den pågående krigen mellom de to. Maktkampen for Bitmain ser ikke ut til å være over ennå, ettersom begge medstifterne sliter med å få kontroll.

Maktkampen har skadet Bitmains markedsandeler og dets globale merkevarebilde

Den maktkampen i det kinesiske selskapet har vært å dra på i nesten et år nå. Denne siste utviklingen antyder imidlertid at den kan ha kommet til en kortsiktig slutt. De to medstifterne har vært fastlåst i en krangling de siste 11 månedene, og det er fortsatt uklart om kampen snart ender. De to sidene har søksmål på Caymanøyene, der morselskapet til Bitmain er bosatt, og søksmålet venter på en endelig dom. Den kinesiske produsenten av bitcoin-gruvedrift hadde innrømmet at ledelsen siden starten av året hadde skadet selskapets markedsandeler og dets globale merkevarebilde.