Bitcoin Dominance Rebound Bedreigt Alt Seizoen

Altcoins hebben in de afgelopen 48 uur over de hele linie te lijden gehad van dubbele cijfers, omdat de Bitcoin-dominantie dramatisch is toegenomen in lijn met een beweging van $700 sinds zondag. Dit heeft de Bitcoin-dominantie verlaten die dreigt uit te breken uit het kanaal van vijf weken, wat meer ellende zou veroorzaken voor altcoin-houders, hoewel ze misschien uitstel krijgen als de Bitcoin-dominantie wordt afgewezen bij het verzet en zich blijft uitstrekken.

Bitcoin-dominantie stuitert op Support

De Bitcoin-dominantie is sinds mei in een gestage neerwaartse spiraal terechtgekomen, waarbij alts in de loop van de tijd een mammoetherstel in gang hebben gezet. Echter, sinds het raken van 58,8% begin september, heeft de Bitcoin-dominantie tekenen van bottoming out getoond:

Bitcoin dominantie 1

De verrassingssprong van 58,8% 10 dagen geleden resulteerde in een mini-altcoin crash, maar de afwijzing bij 62% en de daaropvolgende instorting terug naar beneden steun stelde hen in staat om te herstellen. Dit is echter een kortstondig herstel gebleken in plaats van een verlenging van het alt-seizoen, omdat de Bitcoin Up-dominantie de steun heeft weggenomen, waardoor de altcoin-prijzen opnieuw zwaar in het rood zijn komen te staan:

Altcoin chart 2

Deze dubbele bodem heeft nu een zeer duidelijk kanaal voor Bitcoin-dominantie gecreëerd, dat zich zo’n vijf weken terug uitstrekt:

Bitcoin-dominantie 3

Dit heeft de markt in een delicate positie achtergelaten, waarbij de Bitcoin-dominantie schijnbaar de bodem heeft bereikt, of bezig is dit te doen, maar er komt nog geen duidelijke breuk in de weerstand.

Alt Seizoen op de Rocks?

Het bullish scenario voor altcoin-prijzen is dat de Bitcoin-dominantie hier of aan de bovenkant van het kanaal met 62% wordt afgewezen en weer terugvalt naar de onderkant van het bereik, misschien zelfs instortend door ondersteuning en het zoeken naar verdere dieptepunten. Dit zou alleen gebeuren als de Bitcoin een prijscrash zou doorstaan vanaf de huidige positie op $10.750, wat niet uit den boze is.

Altcoin-houders zullen niet willen dat de Bitcoin-dominantie met 61,8% doorbreekt, omdat dit een signaal zou zijn dat de Bitcoin-dominantie is ingesteld op een herstel, waardoor de altcoins in het stof blijven staan. Het zou daarom verstandig zijn om direct te bezuinigen op altcoins als de Bitcoin-dominantie die barrière wel overschrijdt.

Thuis in het bereik?

Het andere scenario is dat de Bitcoin-dominantie nog een tijdje langer blijft bestaan, waarbij er tussen de steun en de weerstand wordt gesprongen:

Bitcoin-dominantie 4

Dit zou altcoin-handel makkelijker te plannen maken, maar zolang het niet doorbroken wordt door de ondersteuning, zou het slechts een kwestie van tijd zijn voordat de Bitcoin-dominantie uiteindelijk uit elkaar valt.